Friday, December 30, 2011

I'm officially a player for Toblerone FC !!!!

hahahaha...entry kali ini...ialah di mana aku ingin memberitahu kalian...yg aku kini sudah pun menjadi player bagi pasukan Toblerone FC secara official nya =)...walaupun masih lagi belum melakukan sebarang perasmian...tp setelah coach menghantar gambar jersi Toblerone FC yg sudah siap di print nama aku dan nombor aku dlm pasukan tu...hahahaha...agak terkejut jugak kerana sebelum2 nie aku main dgn team nie hanya dgn meminjam jersey2 lebih yg ada...tp kini...aku sudah mempunyai jersi aku sendiri...walaupun dlm pasukan nie..nombor jersi aku bukanlah nombor keramat aku iaitu nombor 10/11 ... tapi aku akn still mempamerkan performance yg menarik...dgn harapan..jersi aku yg bernombor 30 ini...menjadi antara nombor keramat bagi aku =)....


PERHATIAAAANNNNNN !!!!!

entri kali nie...aku memohon sedikit perhatian dari semua yg membaca entri ini...di sini ada beberapa perkara tentang diri aku...yg nak aku terangkan kat kalian...so harap lepas nie...jangan la ada golongan2 bodoh..golongan2 yg sgt tipikal pemikiran nya ...mengeluarkan soalan2 yg sgt2 bodoh kat aku...okay ? sila baca... =)...(tiada kena mngena dgn yg hidup..mahupun yg telah meninggal dunia ye) :
  • pertama sekali...aku nak menekankan di sini...aku bkn la seorg aktivis politik...
    aku bkn seorg pro-pembangkang mhupun pro-kerajaan...aku tdk mngikut
    mana2 bhgian politik..krn aku seorg ANARKI ! take note ! aku seorg ANARKI !
    so stop tanya aku...aku side mana...UMNO,PAS,PKR and ap lancau suma
    sbb aku sgt2 benci dgn politik Malaysia yg bnyk nye korup...
    so aku mmg tak akn side mana2..FULLSTOP !
  • kedua nya...please stop tanya aku..aku nie ada "baju" ke tak..
    aku ada join dgn benda2 mcmtuh suma..okay?
    aku paling tak suka bla org tnya aku soalan2 mcmtuh...
    klu kau ada benda2 tu sekalipun simpan utk kau sendiri...
    tak perlu nk belagak tnya org lain....
    klu ada yg bertnyakan ak soalan2 nie...jwpn ak seng..
    samada ak akn snyum shja..atau..ak akn loyer buruk..
    so harap maaf ye...ak tak bermint nk dgr soalan2 bodoh cmtuh...
  • ketiga....please la...kalau kau rsa nk melepak dgn aku...
    just utk bercerita hebat...nak juah...nak bangga diri bagai..
    kau boleh pegi mampos ye !
    depan aku tak payah la kalian2 nak bangga diri thp dewa !
    nk bangga kau kaya la,nk bgga kau bnyk perempuan..
    nak bgga kau hebat "minum"..nak bangga kau
    kaki hisap barang itu ini...nak bangga kau ada geng itu ini...
    okay..kt sini aku nk ckp..tujuan melepak..bkn nk dgr cerita2 kebanggaan
    yg ntahkan betul ntahkan tidak..plus..bkn suma org blh trima
    cerita kalian nk membangga diri tu ye...maaf la..klu ada yg pernh
    kena sindir dgn aku psl hal nie..! sbb bkn apa...
    aku terasa mcm jelik bila dgr cerita2 yg mcmtuh...
    lepastuh korg bangga dgn cerita2 tu...jelik lagi pelik tahu...
    aku pelik sbb utk apa korg bangga diri..dgn kejahatan korg ?
    klu yg korg nak bgga2kan tu adalah kebaikkan tkpa la jugekk ! *
    (ini bnyk dpt dilihat dlm diri golongan2 remaja melayu..yg msing2
    berfikiran sgt tipikal)....
  • seterusnya...tolonglah wahai brother2 and sister2 sekalian...
    jgn la pandang rendah sgt dgn aku...sbb aku baru berusia 19 tahun !!!!
    jgn ingt korang2 dh berumur 20-an..30-an...korg blh la nak
    buli-buli aku nk sindir2 aku time kita tgh chill out...
    seriously aku ckp..ye mmg bila ak lepak dgn korang aku akn
    jadi mcm seorg budak nerd..mcm seorg geeks !
    sbb apa...sbb aku hormat korg...sbb aku tkt korg takleh terima cara aku !
    tp terus terang aku cakap...aku bkn budak2 bodoh
    yg baru nk knl dunia ke apa..silap2 ap yg ak dh lalui..
    pengalaman hidup aku...lebih bnyk dari korang !
    aku bkn remaja 19tahun yg bkal msuk 20tahun pd 2012...
    macam remaja2 lain yg korang pernah kenal !
    aku amat berbeza...sbb perjalanan hidup aku...
    cara aku survive..cara pergaulan aku..cara pemikiran..
    totally tak sama dgn kebanyakkan remaja yg sebaya dgn aku..
    so bnyk pengalaman hidup yg ak dh tempuh lebih awal sebelum usia ak meningkat..
    jadi renung-renungkan lah ye..."don't judge a book by its cover" guys !
  • next...kepada perempuan2 mahupun lelaki2...
    yg dok kecewa putus cinta then terus mengeluarkan statement
    "semua lelaki/perempuan sama je"...(apa pnya bodo la statement nie)
    tolong la ! berfikiran lebih meluas...jgn laa terlalu tipikal sgt !
    aku nak tnya la kat korang2 yg selalu membuat statement bangang nie kan..
    aku nk tnya.."korg tahu mna suma lelaki/prempuan nie sama je??"
    korang dh penah bercinta ke dgn suma lelaki/perempuan kt dunia ni??
    fikir la sikit..jgn sebab korg dah pernah terkena dua tiga kli...
    korg nak label semua yg lain sama mcm org yg dh pernah mainkan korg..
    come on laa...cuba korg..berfikiran lebih positif...
    berfikiran lebih terbuka..bila korg kena dump ! dlm satu2 hubungan tu...
    tak boleh ke korg anggap yg that guy or lady are not meant for you ?
    atau anggap la..yg dia blm cukup baik utk korg..mungkin di masa akn
    datang korg akn dpt yg lebih baik !
    haa baru la nmpak kematangan pemikiran tu !
    ini tidak..bila frust..mula la labelkan lelaki/prempuan sumanya sama..
    pehhh bapak sempit gila pemikiran golongan2 mcm nie hahaha..
  • selain itu...kepada sesetengah golongan budak-budak sekolah...yg baru nk naik nie...
    baru nak kenal dunia luar...nie suma aku mntk sgt kat korang2...
    walau ramai mana korang...walau sehebat mana pun korang punya abang la...
    korang punya geng la apa bagai tu...aku mntak sgt....tolong la...
    belajar utk respek or hormat org yg lebih tua dari korg...plus..tak perlu la korang
    nk jadi rebel tak tentu psl 24/7...tak dapat apa pun...
    sbb apa aku kata begini ? dr apa yg aku nmpk..kebenyakkan remaja2 yg msih bersekolah nie...
    dah semakin hilang rasa hormat dan respek kt org yg lg tua..
    bkn itu shja..malah ada sesetengah tu...siap berani mencabar org yg lg tua dr mereka nie bergaduh...
    haisshh..tak ckup dgn sikap yg teruk tu...diorg nie jugak kbnyakkan..
    bersikap sgt rebel di alam maya..di mana mereka tanpa rasa takut atau rasa segan...
    utk mengutuk org yg agak spt bertentangan cara dgn mereka...
    kerana bg mereka ini...mereka sahaja lah yg betul ! orang lain tidak...
    itu la sikap kebanyakkan bdk2 sekolah sekarang...
    (sini aku nk pesanlah..even kuat mana pun kau di sekolah..
    even hebat manapun abang kau...takpayah la kau nak juah dgn benda2 tu...
    sbb korang masih belum lihat sepenuh nya kekejaman dunia luar..jd nasihat aku..hormatilah
    dan respek pd old timer dan tak payah la nak rebel tak kena tmpt..)

    p/s : smpi sini je la entri kali nie...walau pada hakikat nya masih bnyk hendak aku perkatakan...tp cukup la sampai sini dulu...nnt akan bersambung lagi =)...tp di sini kesimpulan bg entri aku kali ialah...
    ubahlah cara pemikiran anda yg rata-rata masih lg terlalu tipikal dan juga ubah lah sikap2 buruk korang
    yang tak memberi sebarang faedah langsung tu...tolong la ye ? bukan apa...aku just malu...sbb masih ramai anak-anak muda berbangsa melayu berfikiran terlalu tipikal...! walaupun bila kta perhatikan...mereka nmpk berkembang dari segi fashion..dari segi berhibur...berkembang dari segi kemewahan...mereka bgaikan berkembang mengikut arus peredaran zaman dan berkembang maju spt mana maju nya negara kita...tp bila kita selidik semula cara pemikiran mereka kebanyakkan nya masih terlalu tipikal...itu lah antara punca mengapa bangsa melayu sgt mudah utk diperdaya ! jadi ubah lah cara pemikiran kita...jgn terlalu tipikal...berfikir la secara lebih terbuka baru la orang2 melayu akn lebih maju =)....so "tepuk dada tanyalah selera"


Futsal Maniac !

hey guys...entry kali berkenaan dgn futsal...hahaha...saja nak post...nk cerita kat korang...yg team aku baru sahaja menjadi johan dalam acara Futsal 4 penjuru...walaupun pertandingan ini bukan satu kejohanan yg besar mahupun kejohanan yg official (kejohanan haram)...hahaha...tp sgt2 berpuas hati...hadiah mmg tak bnyk mana...sekadar rm400 utk juara...tp kira okay la tu..hahahaha...seriously mula2 aku tak harap pun dapat rm400...just datang nak main suka2 ngn kawan2...sebab team nie...yg aku kenal dua org je...si Haswira dgn Syukri...yg lg dua orang tu aku tak brapa kenal...plus tak pernah pun main futsal sama2 dgn diorg...hahahaha...so hasil berkat kesungguhan diorg nak menang...dan juga hasil bantuan dari killer takraw Penang dan UITM Arau...serta kecekapan goalkeeper..iaitu Syukri dan Haswira...kami berjaya jadi johan...hahaha...walaupun aku sebenarnya masih lagi dalam proses pemulihan dari kecederaan ankle dan tulang belakang aku...tp demi kawan2 ! aku langgar je...pedulik apa aku ! hahahaha =P...so ini je laa gambar yg sempat kami amik ! tu pun lepas kejohanan habis =D hahahahaha...

Thursday, December 22, 2011

Pandangan tentang kes turun bendera Najib !

entry kali ini mungkin seperti ke arah politik sedikit..tetapi kerana yg terlibat dlm kes ini merupakan mahasiswa...jd aku tringin utk mmberi pndangan peribadi aku tentang kes ini...(maaf aku bkn pro-pmbangkang mhupun pro-krajaan..ak seorg anarki ye)....okay pd pandangan aku tentang kes ini....Adam Adli yg merupakan mahasiswa dr UPSI sama sekali tidak bersalah...dan tidak seharusnya dilabelkan sbgai biadap...! Hanya krn beliau tlh menurunkan bendera Najib ktika d PWTC swktu persidangan UMNO..kbnykkan ahli UMNO berang...dan terus melabelkan pelajar ini sbgai biadap..! baiklah jika difikirkan secara logik..tindakan yg dilakukan oleh Adam Adli sememangnya wajar bg menunjukkan kpd PM kita...betapa mahasiswa sudah bosan mndgr omong kosong dr PM...bkn itu sahaja..tindakan itu jugak la bukti di mana para pelajar IPT sudah bersedia utk berdemostrasi bg menegakkan hak mahasiswa sbgai pelajar ! okay cuba kita fikirkan kembali...pihak pentadbiran bagaikan endah tak endah dgn memorandum yg dihantar oleh para pelajar ini...adakah ini wajar ? di manakan kebebasan hak bersuara bg golongan mahasiswa mahasiswi ? selain itu..ada sesetengah pihak mengatakan perbuatan mahasiswa ini tidak wajar krn beliau hnya la seorg plajar...so tidak sesuai utk berpolitik...okay jika kita kaji semula,PM pernah mengatakan bahawa mahasiswa2 dan mahasiswi2...bebas utk belajar dan berpolitik...jadi adakah alasan pelajar tidak sesuai utk berpolitik itu relevan ??? ada jugak individu-individu mengatakan tindakan Adam Adli ini adalah sgt tidak matang ! WTF !!!! eh okay cuba kita tgk ada beberapa video...pemuda-pemuda UMNO mengugut utk menampar dan meludah muka mahasiswa ini...adakah perbuatan itu matang ? ada juga ahli UMNO..cuba menumbuk Adam Adli ketika pelajar ini baru selesai membuat laporan polis krn beliau menerima ugutan melalui SMS...adakah itu matang ?? adakah itu beradab ???? salahkah para pelajar ini mahu menegakkan hak mereka sebagai pelajar ???? apakah besar kesalahan nya menurun kan bendera najib ??? kita tidak blh melabelkan Adam Adli sbgai kurang ajar krn mnurun bendera najib...krn bendera itu hnyalah mmpunyai wajah PM kita..seandainya bendera itu adalah bendera Malaysia...itu adalah wajar sekiranya kita melabelkan pelajar ini sebagai biadap ! Jadi sama2 kita fikirkan...adakah tindakan Adam Adli ini merupakan satu kesalahan??adakah ianya biadap??dan adakah ia menggambarkan ketidakmatangan mahasiswa berkenaan??? "Ingatlah golongan muda kini bkn lg golongan yg bodoh tetapi mereka adalah golongan yg sgt cerdik " jadi setiap perbuatan mereka lakukan itu mempunyai reasons yg cukup kukuh...dan fakta2 yg ada pada mereka cukup solid...jd jgn la kita memandang rendah pd golongan muda... ".....dan juga ingatlah "tidak guna kita ini berusia lebih tua dan matang tetapi berfikiran dgn cara yg tidak matang "...jadi renungkanlah ! Ayuh kita support Adam Adli agar beliau dapat menegakkan hak kita sebagai mahasiswa mahasiswa IPTA dan IPTS !!!



p/s : bendera najib diturunkan semua berang..nk tumbuk muka org..nak ludah bagai...orang Indonesia pijak bendera negara kita...bakar bendera Malaysia,hina Malaysia...apa yg kita buat???diam tidak berkata apa-apa ! dasar hamba politik yg BODOH !!!!

Friday, December 16, 2011

They're my precious friends =)

yaa for the next entry nie...aku nak kenalkan kat korang dua org kwn perempuan aku yg paling aku sayang and paling penting sgt dalam life aku sekarang ! hahahaha....aku pun taktahu apa yg special psl diorg nie...sampai diorg menjadi antara golongan org2 penting dlm hidup aku...! 




ADILAHANYS DAHLAN


FATYNN ASSHIELA



AdilahAnyss Dahlan...dia nie aku knl sebab dia dulu 
couple dgn Capt.bola MIIT..so dia selalu
dtg tgk kitorg nye game dulu..sbb nk support boyfie
tp sedih pasal dia nie...dia dgn Capt.aku tu pun
dah clash,dgn boyfie lps tu dh clash...
so mcm bnyk persamaan aku ngn dia..dua2 single..
so kitorg jd ngam laa...si Anyss nie slalu nye
akn lepak ngn ak time ada game bola yg best2
plus dia nie gak selalu jd teman aku bersarapan pagi..hahaha
seriously walaupun perangai dia mcm ngengada sikit tp aku sgt
senang nk kongsi masalah ke or apa2 la dgn dia...
sbb dia mmg seorg yg memahami..
Anyss nie jugak tmpt aku mengadu setiap kli aku ada game
baik menang or kalah Anyss nie laa akn jdi org pertama aku cerita
hahaha...inilah Anyss..(sapa2 yg rsa nk tackle dia just
utk nk main2 ke apa...baik korg lupakan ye..sbb apa2
jd kat dia nie..mmg nahas kena dgn aku)...

Fatynn Asshiela....kisah beliau pernah terbit dekat dlm ruangan blog aku nietapi dah lama laa...hahaha...setelah berapa lama since
aku frust menonggeng dgn dia nie dulu...kini dia kembali
dlm life aku...dia kembali mnjdi insan yg penting dlm life aku...
tp bukan lg sbgai awek but sebagai kawan baik =)...
dia pun skrg aku dah anggap macam adik aku je...
aku pun dh lupakan sejarah psl aku dgn dia...hehehe
dia menjadi insan yg penting sbb dia sentiasa caring psl aku...
dia tak pernah lupakan aku tak kira time dia senang ke
susah ke...dia tetap ingt dekat aku...
walau pun aku tahu dia serba salah lagi dgn aku psl
apa yg pernah jadi dulu...tp..aku dh sound awal2...
benda tu aku dh lupakan so dia tampak lega...hehehe
dia nie sumpah aku cakap seorg yg sweet...
dia cukup risau pasal diri aku..
tak kisah dari segi apa...nie harituh badan aku kurus kering
dia punya bleter kat aku...pehhh ! cair la jugak taik telinga aku nie..haha
tp apa yg membuatkan aku lebih caring dgn dia nie ialah...
dia seorg perempuan yg masih muda dan mentah...bnyk benda yg dia
masih taktahu..so tu yg paling aku risau...macam bru2 nie aku overnight dgn dia
plus ada kwn lelaki dia seorg ngn kwn popuan dia sorg...
kwn laki dia cuba nak paduk si fatynn nie dpn mata aku..time fatynn nie
tgh tidur...peh..mmg kne henjut laa mamat tu cerita dia...
hahahaha...terus si Fatynn nie tak jumpa dh ngn mamat tu...
sbb mamat tu kurg ajar dgn dia plus dh bergaduh ngn aku...ahahha
itu yg merisaukan aku...psl dia nie...sbb tu segala tindak tanduk dia...
aku perhatikan =)...

okay itu lah kisah pasal dua org kawan perempuan aku yg sgt penting bt aku sekarang...
sepatutnya ada 3 org...tapi org yg ke 3 nie...aku tak berani nk
letak gambar dia...or...mention nama dia...sebab aku takut
kawan2 dia marah aku pulak...hahahaha
orang yg aku sebut kan nie ialah (cukup skadar aku bg nma samaran dia ye)
MARKONAH....
hahahaha...dia merupakan bekas awek aku...even kitorg dh clash...
penah tak bertegur dekat 2bulan kot....tapi at last
kitorg start contact balik...alhamdullilah...
kitorg still berkawan =)...cuma tak laa serapat mcm time couple dulu...
hehehehe..since kami break-up..mmg aku dh janji dgn diri aku...
si Markonah nie..still antra insan terpenting dlm life aku...
so aku mmg smpi sekarang sgt curious and care psl dia nie =)...
Markonah nie pun..still care sgt2 psl aku...
dia laa yg selalu marah aku nasihatkan aku utk jaga kesihatan
dia tak pernah jemu nasihatkan aku dlm semua aspek...
tp yg tak tahan nye...dia nie cukup pantang tgk ada
something wrong somewhere kat aku...
klu dia tgk ada slack je kt aku nie...siap !
3hari 3malam dia membebel ! ergghh !
klu membebel je takpe ! siap membahan lg !
hahaha...tp itu la insan yg aku sayang dr dulu smpi skrg...
aku tak nafikan...aku rindukan saat aku dgn dia dulu...
tp utk aku dgn dia kembali bersama tu adalah sesuatu yg mustahil...
sbb aku dah tak sggup nak sakitkan hati dia...
plus aku sekarang nk beri lebih komitmen dkt study and dunia bola sepak aku !
so much better aku dgn dia terus berkawan sampai bila-bila =)...

So ini la serba sedikit psl most precious girl friends that I've got...hahaha...tamat la utk entry kali nie....
tggu next punya cerita pulak ye =) ...hahahaha =P

 

Sem.3 semester break !!!

hey guys....okay entri kali nie aku taknak sembang bnyk...hehehe...tajuk entri kli Sem. 3 semester break !!!
okay utk cuti kali nie...takda banyak benda special sangat...aku bnyk habiskan masa di rumah dan di bilik rawatan fisioterapi je laa...(duit elaun aku suma ranap sbb fisio nie la..cilanat betul) hahaha....event yg aku ada spnjg cuti nie just arituh je la sekali...ke Cherating...utk Billabong Surf Competition ! sayang sekali gambar2 takda kat tgn aku lgsung...suma kat camera member aku....mmg seronok event surf tu....tak sia-sia aku pegi sana sbb aku dapat laa lepas gian nak surfing plus dpt lepas rindu dgn cara BEACH LIFE ! hahahaha...sumpah awesome event tu....mungkin bg certain person aku rugi besar sbb tak pg Tiesto...tak pg RTW11....tapi sorry to say guys....dunia berpogo-pogo,dunia moshing,dunia cucuk-cucuk langit tu aku dh tinggal kan...dah kureng kena dgn jiwa aku skrg...so bg aku pg event surf nie lg worth it ! hahahaha....okay itu saja cerita utk entri kali nie...hahahahaha...tgu next entry plak ok =)

Wednesday, November 30, 2011

KEMBALI !!!!

hey hey ! mak aiii dah berkurun tak update blog aku nie...al-maklum laa..spnjg semester 3 aku berada dalam keadaan yg sangat2 sibuk....sehingga tiada masa utk diri sendiri...hahaha...so entry kali nie...aku nama kan KEMBALI...sebagai simbolik yg aku akan kembali berkarya di ruangan blog nie....hehehehe....ok taknak beleter panjang...so dlm entry nie...aku nak berkongsi dgn kalian tentang life aku sepanjang aku semester 3 aku di UNIKL nie...hahahaha...memang semester nie merupakan semester paling menyeksakan bg aku....dgn subjek2 yg semua nya memang susah tahap dewa....dan blh dikata semua subjek ada FinalProject...mahu tak berkicap aku....hahahaha....apa2 pun dlm semester 3 nie jugak aku mula merasai keperitan hidup...dari segi pelajaran , kewangan dan macam2 lagi laa....pada awal semester harituh...aku mengalami masalah kewangan...kerana ingin menyetelkan masalah kesihatan aku...yg aku sangka akn berakhir sampi situ je...tp tak sangka...di pertengahan semester..aku terpaksa menjalani terapi khas utk merawat sakit yg aku alami...di mana aku tlh di syaki mempunyai darah beku di bahagian kepala...yg pecah time lawan bola ! (refer blk post2 sebelum2 nie) .... peh time tu aku pun terkejut dgr...dh mula fikir soal hidup mati je...oleh krn taknak parents aku tahu...aku bt kputusan utk byar sendiri kos rawatan tu...hehehe...so far , Alhamdullilah...masih bernafas dan cergas spt selalu (cuma akhir2 nie ak kerap mngalami pendarahan di hidung tp insyaallah takda apa2)...hahahaha...dan sepanjang semester 3 nie gak....aku lebih banyak mengasah bakat aku , bnyk mencari pengalaman dan menghabiskan masa lapang...dgn bermain bola utk sebuah kelab yg masih lg baru....Toblerone FC...so skrg aku merupakan salah seorg pemain dari kelab ini ! setiap minggu aku akn mempunyai perlawanan...dan alhamdullilah teammate aku suma nya mmg supportive plus sgt2 membantu aku...tak kira dalam apa jua keadaan...sekarang nie hidup aku hanya dengan dunia bola sepak aku dan kawan-kawan aku yg lain....tak terfikir lagi utk ada teman baru...mungkin dah serik menahan sakit bla terkena...mungkin belum bersedia lagi utk mempnyai komitmen dgn insan lain...dan kemungkinan aku takut...takut dgn apa ? aku takut aku akan menyakiti hati org lain..dan aku takut yg aku akn menjadi punca seseorang itu berada dalam keadaan terseksa...so aku amik keputusan utk bebas dahulu..dan tgu sampai aku betul2 sudah bersedia =) ..... lupa pulak dalam semester 3 nie jugak....pnyakit lama aku tu kembali menghantui aku...aku kembali obses utk menjadi lagi kurus...hingga penah pengsan krn kurang nutrisi dlm badan....dan berat badan aku dr 63kg...turun mendadak 58kg...dan lagi mengejutkan...aku mampu menyarung seluar yg bersaiz 27 ! hahahaha....tapi sejak akhir2 nie selepas hadir nya ada seorg sahabat...aku nie...yg banyak membantu aku utk lari dari masalah anoreksia aku nie....alhamdullilah aku spt blh handle masalah nie...cuma aku tak boleh dan tak di benarkan sama sekali utk melihat berat badan aku sendiri buat sementara waktu nie...hahahahha...macam-macam kan jadi sepanjang semester 3 aku nie ? tu baru sebahagian je...msih bnyk lagi yg blm diceritakan....haha...so sebelum entry nie berakhir...aku memohon kpd semua bloggers2 yg baca blog aku nie...utk mendoakan kesihatan aku..dan kesejahteraan aku....so kita sambung lagi d post yang lain !


p/s :  Doa-doa laa semoga aku nie cepat sembuh dari masalah ANOREKSIA nie...dan darah beku di kepala aku nie akan sembuh kelak ! =)

Tuesday, October 11, 2011

Kejohanan Bola Sepak 9 - sebelah !!!!!

okay entry kali ini berkenaan dengan kejohanan bola sepak yang bakal aku hadapi bermula khamis ini...
kejohanan ini bakal berlangsung di padang UNIKL BMI....walaupun pasukan kami tidak mendapat bantuan dari segi kewangan oleh pihak MIIT.....kami tetap menghantar pasukan utk menyertai kejohanan ini...dgn misi menaikkan semula nama pasukan bola sepak MIIT....di bawah bimbingan bekas pemain bek tengah MIIT...yg dikenali sebagai shah dan juga pakar dalam menyusun atur strategi dan taktikal,Encik Nizam Tikir....terhasil satu pasukan bola sepak segera yang hanya dipilih dalam masa tidak sampai satu minggu...bg memberi keseimbangan dalam pasukan...MIIT telah mencampurkan beberapa orang bekas pemain MIIT yg senior...dan juga pemain MIIT yg baru....seriously ianya jelas dilihat sungguh meyakinkan...walaubagaimanapun kemungkinan besar aku tidak akan di letakkan sebagai kesebelasan utama...kerana memberi ruang kepada pemain senior menunjukkan taring terlebih dahulu...itu adalah salah satu strategi dr Shah dan En.Nizam....ianya langsung tidak membuat aku merasa kecil hati atau tersinggung krn tidak dimasukkan dlm kesebelasan utama...kerana...sekiranya aku berada di bangku simpanan aku boleh menyaksikan corak permainan penyerang senior...bagaimana cara mereka mencari ruang utk menyumbat gol...bkn itu sahaja...skiranya aku dijadikan sebagai super-sub ..... aku mmpu melihat kelemahan pasukan terlebih dahulu,...apa2 pun ini semua hanya andaian peribadi dari aku...apa-apa pun tak kira apa jua halangan...aku tetap memasang harapan utk membawa pasukan MIIT sebagai juara...bukan itu sahaja...dalam kejohanan kali ini aku mempunyai target peribadi iaitu aku mesti menjaringkan sekurang-kurang nya 8 gol dalam kejohanan ini....so aku akan lakukan sehabis baik... =) ... so ini jadual perlawanan kitorang...kalau rajin jomput-jomput la datang...memberi sokongan utk pasukan UNIKL MIIT !!!!!

JADUAL PERLAWANAN PASUKAN UNIKL MIIT  :-

Game 1: vs Mentimun (Khamis, 13 Oct, 6pm)
Game 2: vs Galakticos (Selasa, 18 Oct, 6pm)
Game 3: vs Pen Biru (Selasa, 25 Oct, 6.30pm)
Game 4: vs MFI (Khamis, 27 Oct, 6.30pm)

u can say whatever you wanna say about me !!!!

mulut tempayan boleh ditutup...mulut manusia nie...memang tak mampu la kita nak tutup kan...
okay entry kali nie berkenaan dgn mulut2 org...yg lancang berkata2...tentang diri orang lain...hahahaha...(maaf kepada sesiapa yg terasa)....sebagai manusia biasa aku tak lepas dari melakukan kesilapan...aku akui...aku pernah mengutuk si dia di depan kau...dan segala bagai...aku tau kau memegang rahsia besar tentang diri aku....
tapi come on laa...apa yg aku bt ada reasons aku sendiri...bkn hnya membabi buta....aku bkn menyebelahi mana pihak...baik pihak si dia...mahupun pihak kau...I'm standing at my own side....okay...logik ke kau nak kata aku macam bagai...hanya sebab aku mintak kau jangan ganggu si dia lagi...benda yang sama jugak aku mintak pada si dia...jangan ganggu engkau lagi...adakah itu dilihat sebagai aku nie manusia tak berguna ???
salah ke aku menasihati kedua-dua pihak....??? okay soal nama kau buruk ??? seperti yang aku kata kan pada kau harituh....just say it to me...si bangang mana yg yg memburuk3kan nama kau ??? aku nak berjumpa dgn dia...utk solve kan hal nie....benda yg sama jugak aku mntk pada si dia....so its fair right ?? aku cuba bersih nama kau semula....tapi kau tuduh aku macam2...nak kata aku macam2...eh come on laa....berfikir di luar kotak okay....kira cukup bagus aku masih nak bertanggungjawab atas kesalahan aku nie...dgn nak membersihkan nama kau balik....eh aku tak kisah laa kalau nama aku kotor sekalipun....dah biasa....dari zaman sekolah lagi....nama aku tak penah nya lepas dari rekod2 kotor...so aku dah tawar kan pertolongan dan nak bertanggungjawab ? why not kau beri kerjasama sikit...tolong la sekali lagi aku mintak....kita nie bukan budak berusia 14..15 tahun laa...nak perli3 di sana sini....klu betul ada rasa tak puas hati tu....trus terang jee...face to face...senang...and one more things....tolong laa bertindak seperti seorang yg matang pemikiran nyaa...plus tolong berfikir panjang sebelum melontar kan kata-kata....so once again....aku tnya korang berdua...siapa yg tlh memburuk2kan nama2 kalian....? sila beritahu pada aku....then biar aku yg solve kan hal nie....I'm the one who start it...so I'm the one who will fix it !!!!

p/s   ;  terpulang laa pd kau nk kata aku apa bagai...apa yg aku lakukan nie bersebab...so jangan la nak menuduh aku itu ini bagai....aku tidak berpihak pada dua-dua....aku berlaku adil....aku memberikan peluang pd korang utk membersihkan semula nama korang...so sekarang terpulang pd korang...nak terima pertolongan aku atau tak....aku tak kisah....cuma aku mntk stop mengata aku ini kalau kau tak kenal siapa sebenar nya aku.....kau msih blm cukup kenal aku lg....aku bkn bdk3 belasan tahun mcm yg kau kenal...so as long aku still respect kt korang...jadi setelkan laa cara yg lebih baik....ye ? harap maklum......




moral : don't be so typical malay minded okay.....

Thursday, September 29, 2011

We're Malaysian...so tak perlu la RACIST sgt !!!!

okay entry kali nie berkenaan dgn topik RACIST ...
yaa idea kali ini tercetus selepas apa yang berlaku pada director filem NASI LEMAK 2.0...iaitu NAMEWEE...
nama yg penah terkenal di satu masa dahulu kerana mencetus kan kontroversi apabila mencipta lagu
NEGARAKU Ku...di mana lagu kebangsaan MALAYSIA telah di twist kan...
yaa itu satu kesalahan besar yang telah dia lakukan..tapi dia sudah pun dikenakan hukuman oleh kerajaan MALAYSIA..so perlu ke kita terus memandang serong pada beliau ? kerana dia sendiri sudah buat penjelasan tentang tujuan dia mencipta lagu berkenaan...benda yang telah berlaku beberapa tahun lepas...yang dah lapuk dah pun...so perlu ke kita ungkit kan lagi kerana dia muncul semula dengan filem nye yg menarik tu ???
artikel yang keluar di akhbar UTUSAN itu mmg tidak sepatutnya di tulis macam tu..kerana ia berbaur spt perkauman ... dan boleh mencetus kemarahan banyak pihak...come on laa..be professional sikit...cerita NASI LEMAK 2.0 tu...sangat menerapkan elemen2 1 MALAYSIA spt yg di sarankan PM kita...1 negara...1 MALAYSIA...tup tup artikel itu seperti ingin menindas filem berkenaan kerana kesilapan lama si NAMEWEE...? such a moron idea from the writers...seriously...so fikir-fikir la sikit...sebelum ingin membuat satu2 artikel...jangan main bantai saja demi melariskan jualan akhbar korang ! kita hidup masing-masing ada sejarah hitam sendiri...so let the past be the past...pedulikkan saja cerita lama tu ! dan terus support idea2 dan filem2 yang dihasilkan oleh anak watan MALAYSIA..baru laa negara kita semakin maju !

p/s  :  utk menjana kehidupan di MALAYSIA terus kekal aman..kita harus la mengikis sifat RACIST ini...baru laa negara kita akan terus maju...jadikan sejarah bagaimana orang india,cina dan melayu bersatu utk mencapai kemerdekaan tu sebagai satu tauladan....aku sendiri tak menafikan aku kerap bergaduh dgn golongan yg berlainan bangsa..tapi bila difikir2kan..bkn semua orang yg berlainan bangsa ini berperangai teruk..mungkin mereka melakukan perkara sedemikian bersebab...atas alasan itu kini aku jugak bercampur dgn semua bangsa baik CINA mahupun INDIA sekiranya mereka melayan aku dengan baik...baru laa hidup aman sejahtera...dan satu lagi cara aku...aku tidak peduli akan perkara lepas tentang mereka...asalkan di hari ini mereka sudah menjadi lebih okay dari sebelum nie..aku sedia bercampur berkawan dgn mereka =D...


MORAL  : SILALAH KIKIS SIFAT PERKAUMAN YANG ADA DALAM HATI TU !



ini video luahan hati si NAMEWEE..
jemput2 la tgk dan buat penilaian sendiri ..

Wednesday, September 28, 2011

target !

entry kali nie...TARGET !!!
hahaha...nak tau target utk apa ?? hahaha...macam2 target ada nie...hahahaha
tp paling menjadi keutamaan sekarang...sudah pasti target nak turun kan berat badan !!!
hahaha...even sekarang berat aku yg asal nya 63 kg dah turun jadik 59 kg...
tapi aku mencuba utk turun lagi...bg jadik 55kg ! hyahahahaha...so sekarang mmg aku diet kaw2 laa...
cuma mgu nie jee tak dpt nak terus kan diet tu...lepas2 collapse after settle semua game futsal masa tournement di pasir gudang aritu..collapse time tidur...dipercayai akibat kurang nutrisi dalam badan...hahaha...plus kurang tenaga...hahahhaa..dapat lak jenis manusia cam aku yg jenis kadang2 sampai overlimit guna energy sbb semangat nak menang punya pasal...so effect dia...haammmmbbiiikkkk...! COLLAPSE time tidur lepas settle semua game malam tu...hahahaha...tapi lepas nie akan sambung balik laa diet tu =) ...shingga aku dapat berat badan yg aku idamkan tu =D ...hahahahaha

Friday, September 23, 2011

Selamat Hari Malaysia and Merdayka !!!

yaa entri kali ini berkenaan dgn tanah tumpah nya darah ku , MALAYSIA !!!!
pada tanggal 31hb.Ogos.1957 ... tanah melayu scara rasmi nya telah pun mengecapi kemerdekaan dari jajahan British...bermula dari tarikh keramat itu...Malaysia kian pesat membangun...*ayat dh mcm bt karangan time SPM dlu seyh !!! haha....dan kini setelah 54 tahun kita merdeka...satu lagi tarikh keramat iaitu pd tanggal 16hb.Sept.2011...kita meraikan Hari Malaysia !!! hahahahaha...lihat laa..kemajuan negara kita kini selepas bebas dari jajahan....walaubagaimanapun...persoalannya di sini...setelah 54 tahun kita merdeka...adakah diri kita nie benar2 merdeka ??? adakah kita benar-benar menghayati kemerdekaan yg kita dah kecapi ini ???aku mempersoalkan persoalan-persoalan sebegini bkn la bertujuan utk menimbulkan sebarang propaganda..cuma bertujuan utk mnyedarkan diri aku dan semua yg ada terbaca benda nie..=)...actually...sebagai rakyat Malaysia...kadangkala..aku merasakan kita masih belum merdeka sepenuh nya..terutama bg golongan miskin..golongan para pelajar tak kira pelajar universiti,sekolah menengah dsb....kerana jika diperhatikan...golongan-golongan insan yg tidk bernasib baik..tidk mempunyai harta...golongan yg miskin sering shj disisihkan...oleh sesetengah golongan manusia yg kaya-raya...sering shj.menjadi mangsa kehidupan..mangsa
penindasan..dan mangsa utk pelbagai keadaan...dan sebagai pelajar pula...as a student kita di ajar dan belajar hanya utk menghadapi peperiksaan yg telah ditetapkan oleh kerajaan sendiri...kita jugak terpaksa mengikut certain-certain rules yg tak masuk akal...dipaksa mengikut rules yg merepek...contoh nya ...pelajar sekolah dipaksa mengikut rules di mana mereka haruslah memakai pakaian begini-begini...mereka kena berambut kemas...perkara nie mungkin masih relevan...tp yang tidak relevan ialah...pelajar2 sekolah ini kadang kala dipaksa utk menyertai something yg mereka tidak minat...dan kadangkala dalam pemilihan utk mewakili sekolah dalam apa jua acara sukan...akan berlaku nya sifat pilih kasih...di mana tenaga2 pengajar lebih banyak memberi peluang kepada pelajar yg digemari nya...bkn hnya sekadar perkara2 ini sahaja...tp banyak lagi yg tidak disenaraikan...bagi pelajar-pelajar di UNIVERSITI pula...mereka ini ditindas dari segi kewangan utk masuk belajar...ye mereka boleh memohon pinjaman PTPTN ... tapi relevan kah sekiranya nilai pinjaman itu sekiranya terlewat utk dilangsaikan akan dinaikkan bunga@interest nye ?? jadik perkara2 sebegini kadang kala menjadi pelajar2 dari golongan miskin menjadi takut utk menyambung pelajaran dgn menggunakan duit pinjaman berkenaan...selain tu...bagi institusi2  pendidikan swasta pula kebanyakkan meletakkan bayaran yg terlalu tinggi utk satu2 semester...ini menyebabkan pelajar2 yg tidak layak ke IPTA mengambil langkah mudah dgn menamatkan pembelajaran mereka smpi peringkat SPM shaja...tambahan lagi etika pemakaian jugak menyebabkan para pelajar akn terasa seperti ditindas...cuba kita renungkan...perlukah kita sebagai pelajar setiap hari mesti memakai pakaian formal...?? bila ditanya mengapa ? jwpn mereka bagi melatih kita supaya biasa dgn pemakaian spt itu bila sudah bekerja kelak ? WTF !!!  salah ke kita ke kampus dgn pakaian seluar jeans...t-shirt roundneck ?? tapi every semester result final exam kita 3 pointer ke atas ?? salah ke bagi pelajar lelaki di  UNIVERSITI ingin berambut panjang ?? tetapi bila masuk ke kelas mereka tahu utk mengemas kan rambut tu...adakah perkara itu menjadi masalah ?? sehingga perlu mengugut pelajar...sekiranya pelajar berkenaan tidak memotong rambut nya...maka slip Final Exam dia akan ditahan (kes ini berlaku pada diri aku sendiri) ...? sepatut nya mereka-mereka ini tidak patut menindas para pelajar dgn peraturan-peraturan yg remeh begini...kerana bagi pendapat saya...sememangnya jiwa seorang remaja gemar berfashion...gemar mengikut trend pemakaian semasa...fashion dan trend2 nie bkn laa punca kemerosotan dlm pelajaran...bkn dgn berpakaian kemeja dan berseluar slack...dapat menjamin result yg gempak...so we should let them wear what they want...sebab sampai masa mereka akan bekerja...mereka sendiri akan mengubah penampilan mereka..kerana mereka nie sudah matang..masing-masing sudah boleh berfikir .... jadi tepuk dada...tanya selera...?? dan cuba la tanya pada diri sendiri... MerDayKa kah anda ???


p/s : ini hanyalah sebahagian pendapat dari aku..dan masih terdapat banyak lagi faktor yg aku ingin persoalkan cuma dah tak larat nak menaip...hehe..so we will be continued about this topic..in my next Entry pula yaa =D ... *suka diingatkan...aku bkn pembenci kerajaan..mahupun penyokong pembangkang..aku adalah aku..di mana aku seorang remaja yg sangat benci dgn dunia-dunia politik nie...kerana aku seorang yg berpegang pada prinsip ANARCHY !!!! =D

24hb & 25hb Sept. dan 1hb.&2hb. Oct. !!!

entri kali nie berkenaan dengan tarikh berkenaan... Bukan tarikh aku nak kahwin ke apa bagai laa ... tarikh di mana aku akan menghadap dua tournement futsal dalam masa seminggu sahaja...hahaha...awesome kan ???
tournement pada 24hb & 25hb nie...berlangsung di UNIKL MITEC , Pasir Gudang , Johor Bharu...di mana team futsal aku akan membawa nama UNIKL MIIT dlm kejohanan kali nie..dan akan bertembung dgn pasukan2 dari kampus2 UNIKL yg lain...walaupun aku masih belum di tahap kecergasan sebenar ... di mana kecederaan pada lutut kanan aku still belum sembuh sepenuh nyaa... aku tetap nak join kejohanan nie... (bkn stakat injured kasut futsal pun kena pinjam..kasut futsal sendiri dah hancur..apa pnya teruk la aku nie..haha)...
dalam kejohanan di UNIKL MITEC nie...hadiah yg di tawarkan utk tmpt pertama bernilai RM 1000 ... blh dikatakan agak lumayan laa...hahaha...tapi sebagai pasukan yg masih baru lagi bermain sama2...kitorg tak la meletakkan harapan yg tinggi...tapi apa yg kitorg harapkan sebenar nya...kitorg dapat cari pengalaman...so kitorang takda sebarang target...kalau menang tu kira satu bonus ar utk kitorg...dan sekarang yg paling aku harapkan sangat-sangat ialah...masa kejohanan nie nanti...aku tak mengalami sebarang kecederaan serius...benda nie laa paling aku takut...kena injured teruk bahagian lutut sampai nak kena operate bagai...mana nak cekau duit seyh !! then lepas 25hb...sminggu lepas tu..pada 1hb..1 lagi tournement futsal inter UNIKL MIIT dlm merebut Piala Dekan MIIT..pulak akn berlangsung..di mana hadiah yg ditawarkan utk tmpat pertama adalah RM 600...jika tahun lepas masa aku semester satu dlu...team aku menduduki tangga ketiga..sekaligus memegang gelaran juara BLOK 10(nie nama hostel aku) sbb kitorg pasukan dari BLOK 10 yg berjaya sampai ke peringkat separuh akhir..dan menduduki tangga ketiga..so tahun nie..harap-harap kitorang dapat la gelaran JUARA PIALA DEKAN tu..sbb pasukan yg jd JUARA Piala Dekan tahun lepas dah pun dibanned...kerana player-player dia suma dah graduate...so harap2 dapat la RM 600 tu..boleh aku guna utk tambah buat beli kasut futsal baru...hehehehe...pack kan jadual hidup aku nie..dan kemungkinan besar..pada 2hb.OCT. petang aku ada pulak friendly bola padang..di mana ia merupakan ujian utk aku samada aku nie layak atau tak bermain dgn CLUB Bola Liga KL tu.. haha..harap2 friendly bola padang tu tak berlangsung pada 2hb.OCT tu...klu tak memang kong habis aku..hahaha.....btw...to all bloggers..do pray for our team...to be success and our journey from KL to JB are safe =) ... and wish us best of luck guys...!!!



P/S : itulah hidup kalau dah menjadi penggila bola semua benda sanggup...asalkan kepuasan bermain bola tu dirasai...sbb aku pernah terfikir..kalau bkn sekarang kita nak merasai nikmat benda yg kita suka...bila lagi...kan ?? sementara kudrat masih kuat so kita cari la kepuasan tu...lagipun aku rasa...dgn main bola atau futsal nie..merupakan satu hiburan yg sihat utk aku...berbanding aku pegi cucuk langit apa bagai suma...tak beri faedah pun...lagipun dah muak dgn lifestyle macam tu...hahahaha...and one more thing memang dari kecik aku bercita-cita nak main bola utk mana2 kelab...so aku akan cuba la capaikan impian aku tu...
"Hidup aku selagi masih mampu utk aku berlari,mampu utk mengawal bola,mampu utk sepak bola dan masih mempunyai kudrat yg kuat...aku takkan berhenti bermain bola dan takda sapa yg mampu halang aku dari terus bermain bola melainkan itu adalah suratan dari Yang Maha Esa..."

Sunday, September 4, 2011

Next Aidilfitri =) !!!!

dekat kaunter bayaran di MIBC pun
boleh jadi tempat posing !

dua gadis tua yg tak sedar diri
dah tua =P !!!

gua ngn kakak gua memang gila lensa..hahaha

orang sibuk main bowling..korang sibuk nak main
tembak babi hijau ! kan dah lambat habis..
sia-sia usia remaja aku main bowling tu...hahaha

both are my beloved sister...21st..NOV dan 22nd NOV...tahun yang sma..
my sister and kak dek..dua2 bajet-bahjet remaja..
pdahal dah tua..yg kakdek aku tu...
tahun depan dah bergelar bini org...
so nikmatilah puas2 ye zaman bujang nie =)

dua orang mamat sengal...ntah apa motif adik sedara aku berdua nie ntah !

dua orang abang sedara aku...
yang seorang berbaju hitam tu..dah jadi Abang Besar Melaka..
yang baju putih tu...terus berkembang dgn dunia bussiness nya..

sesudah parking kereta di rumah makcik aku...
kena la berjalan meredahi pekat malam utk ke rumah nenek aku =)

Kami golongan awal remaja..hehe...
ini la sedara-sedara aku yg paling aku syg...
sapa-sapa rasa macam dh puas hidup...
try la...maauuttt aku kerja kan !!!

kami memang begini...
selalu bajet-bajet macam couple bila hang out sama2..
hahahaha...

keturunan NIAH (nenek aku nye nama)...
memang suka berposing depan camera kan ?? hahaha

ini adik-beradik aku...
susah senang...baik buruk...
diorang darah daging aku =)...!

si abglongGUN nie muka nak ketat jee..
bila amik gambo...
seeeerrraaammmm nieh ! haha

sesi memilih kasut bowling anda !!!

yaaa...ada berani nak challenge bowling dgn adik beradik gua ???

say CHEESE !!!
masing-masing dah boleh jadi model
utk iklan ubat gigi !

ciisss...sampai hati korang bergambar tak
pelawa aku...nie boleh menyebabkan hatiku ini terguris !
okay....entry untuk kali nie...NEXT AIDILFITRI...simbolik bagi tanda berakhir nya cuti raya aku tahun ini..dan bermakna dah habis la raya aku tahun nie...hahaha..sehingga berjumpa dengan aidilfitri pada tahun akan datang..insyaallah...=)...apa-apa pun raya tahun nie...aku just boleh mengatakan yg aku satu keluarga semua meraikan dgn bersederhana sahaja...kerana masih lagi dalam keadaan sedih atas pemergian makngah aku...dan juga disebabkan faktor kesihatan nenek aku juga menyebabkan aidilfitri kali nie..tidak di sambut seperti raya2 sebelum ini =)...apa-apa pun raya kali nie tetap bermakna bagi aku...sebab raya kali nie aku dapat lihat semua adik-beradik mama aku ada jumpa dgn nenek aku...cuma yg kurang seronok nye...tak semua pakcik ngn makcik aku nie hulur duit raya kt aku...adoiyai...SEDIH !!!! haha...tapi nak buat macam mano...dah tuo kan...then raya tahun nie jugak aku dapat gak jumpa dengan member-member lama zaman sekolah rendah kat Gemas dlu..hahaha...masing-masing semua badan dah berisi...aku pulak yg dah kurus kering...dlu masa kecik-kecik...aku gemuk diorang masing-masing keding jee...sekarang...diorang masing-masing dah boroi...dah gemuk...aku pulak yg dah kurus kering...hahaha...raya kali jadi lebih bermakna sebab dalam satu malam kami sepupu-sepupu nie...dapat hangout sama-sama..chillax sama-sama..ye laa masa zaman kanak-kanak dulu selalu laa...bila dah besar...masing-masing ada komitmen sendiri...so susah nak ada peluang hangout sama-sama macam tu =D...so dah cukup perfect la raya aku tahun nie...di mana aku dapat tengok nenek aku yg sebelum puasa dlu yg terbaring je...skrg dah boleh bangun...dan dah boleh bergurau senda seperti biasa =)....then duit raya pun okay-okay la..berbanding tahun lepas...hehe..then mama ngn babah aku pun nampak ceria je hari raya nie..makcik2,pakcik2,sepupu2 dan anak2 buah aku pun semua nya gembira...anak-anak buah aku pun banyak nya dah mula rapat dengan aku...dengan berbekalkan gelaran UNCLE FIQ...nie laa aku bhasa kan diri aku kat anak-anak buah aku nie...diorang nak panggil busu...dah berapa ramai busu lak dalam family aku...so aku suruh diorg panggil aku UNCLE FIQ...hahaha...so apa-apa pun...aidilfitri kali cukup bermakna...sampai sini je la...sebelum kita end this story...aku sedekahkan Al-Fatihah buat arwah atuk aku,MOHAMED B. MEDON dan ABBAS B. ZAIN....arwah nenek sebelah babah aku...AMINAH...arwah pakngah dan makngah aku...semoga roh mereka di tempat di kalangan orang-orang beriman...amin !!!...sekira nya umur panjang kita berjumpa lagi di NEXT AIDILFITRI =D .....

Mohd Najib's family... =)

sesi memohon keampunan...
mintak ampun ye babah =)

mama..fiq mintak maaf kalau ada buat salah eh?
love you mama =)

akak..fiq mintak ampun ye kalau2 ada
termaki hamun ke apa...u're the most best sister..

yaa..we're one big family...!
RIM family...awesome !

dikubur..pun sempat posing
(damn gambar nie buat aku nampak gemuk seyh)

Me..my sweet sister & my cute mama !

ayahanda-ayahanda...yaa lelaki berbaju melayu macam pink tu
handsome kan ? haa tu la babah aku..haha
beliau memang handsome wey !!!

ketika menziarahi kubur arwah atuk aku..
(yaa time nie aku sumpah rsa sebak..sbb aku rapat dgn arwah)

nie bersama dengan sepupu-sepupu aku..
yg perempuan dua org tu...agak lama la tak jumpa..
lepas2 parents beliau bercerai...
yg lelaki tu dh tak larat jumpa dh...
selalu beno jumpa nye pun...hahaha



Monday, August 29, 2011

Menjelang Aidilfitri !!!

entry kali nie..berkenaan dgn hari-hari sebelum menjelang aidilfitri..hahaha
taknak cerita panjang-panjang...cukup sekadar aku cerita apa yg berlaku dua hari sblm nk beraya nie..
pd 28hb.8.2011...aku tiba di kampung halaman aku di Jasin,Melaka...dtg tanpa membuat sebarang persiapan raya...dgn baju melayu tak beli lagi...baju kebaya kakak dan mama aku tak beli lagi..so sesampai saja di kampung...berehat-rehat seketika..selepas Asar..1 family suma memulakan pencarian barang masing-masing..hahaha..kelam kabut seyh...yg jd susah nya nak mencari pakaian yg warna nya lebih kurang je..baru sedondon..so merata la mencari..and at last jumpa jugak..baju melayu aku..yg mengikut tema family tahun nie..warna ORANGE...so setel..di malam hari pulak..mula lah aktiviti-aktiviti muda-mudi...melilau sekitar bandar melaka..serang bundle baju..bundle kasut..sebab adik-adik sedara aku nak shopping..*perrgghhh naik-naik je tgk bebudak nie shopping...haha...tgh dalam keadaan yg letih..aku dpt pulak berita yg gembira..bila Manchester United dah memperbudak-budakkan pasukan Arsenal...8-2...perrgghhh..awesome gila seyh..terus naik semangat raya aku..hahaha..lepas dah puas tawaf bandar melaka nie..kitorg pun chow..la..membawa diri pulang ke rumah semula..hehe..dan pada 29hb.9.2011...hmm..mulalah rumah nenek aku nie jd huru-hara..dgn celoteh makcik2 aku suma yg tgh menyediakan bahan-bahan utk juadah hari raya esok..perrrgghhh baru nak sediakan bahan-bahan pun dah ada keluar bau-bauan yg sgt-sgt menggoda nafsu *kuatkan iman..kuatkan iman..haha...mmg begitu la kebiasaan nya situasi family aku d melaka nie..setiap kali menjelang hari raya...dah biasa sangat...tapi apa-apa pun...di bulan yg mulia ini...aku..Mohd Nabil Fikri b. Mohd Najib menyusun 10 jari...memohon beribu keampunan seandainya ada tersalah laku (ye la aku nie kan kasar cara nya )....andai ada tersalah cakap..terlepas kata..melawak kasar ke apa kan..(bkn apa kadang2 kita tak sedar..apa yg kita ckp yg bg kita adalah satu gurauan atau hanya satu omong kosong mnyebabkan org lain terasa hati )....dan juga seandainya ada terkasar tatasusila dlm arena blog nie..(ye la..aku nie mmg jnis manusia yg tulis benda yg terlintas dlm kepala otak aku yg bg aku ianya adalah pendapat mahupun luahan isi hati aku nie..tp siapa tahu..ada yg terasa hati dgn kisah-kisah aku di blog nie kan)...so dgn itu..aku mintak ampun dan maaf la..andai ada melakukan segala kesalahan yg aku ada nyatakan di atas...mhupun kesalahan2 kt korang yg aku tak sedar..kira 0-0 la yee...bkn apa sebagai manusia..kita takkan pernah lari dari melakukan kesilapan...so jgn la kita segan nak memohon maaf... =) ...



P/S : semua post-post aku dalam blog nie adalah tulus ikhlas dari hati aku..setiap benda yg aku terfikir..dan aku merasakan ingin letakkan di blog..akan aku letak..semua nya ikhlas..cuma ada la certain-certain benda je aku tak ceritakan..sbb benda yg terlalu personal takkan nak bgtau..haha...so aku harap takda la yg tersinggung dgn cerita-cerita atau luahan atau pendapat aku yg aku post kan di laman BLOGGER nie....okay ??? sebab bagi aku...blog ini ruangan utk aku bebas berkata-kata..jd aku punya suka la yee..hehehe...tapi walau apa-apa pun aku tetap ingin memohon maaf ye..klu ada yg terasa tu =) ... sebab kita sama-sama ada melakukan kesalahan..beza nya kesalahan yg kita lakukan itu terselindung dan kesalahan yg org lain lakukan itu jelas dilihat =D .... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN.....PEACE YAWWW !!!

Sunday, August 28, 2011

Typical Political Tactics !!!!

entry kali ini mungkin agak sensitif...tapi memang sengaja ingin aku luahkan apa yg aku rasa..tentang taktik-taktik bodoh,hina sistem politik negara kita...tak kisah la pihak kerajaan mahu pembangkang..dua-dua..sama je..secara terus terang nya aku akui yang aku merupakan seorang yg sangat-sangat membenci sistem politik kotor ini...dan aku juga akui yg aku merupakan seorang anarki...tapi setelah apa yg baca melalui sumber-sumber yg entah kan benar entah kan tidak...dari kedua-dua pihak kerajaan dan pembangkang...masing-masing cuba menegakkan hak masing-masing...yaa...sebagai manusia kita mempunyai hak kita sendiri...tapi kenapa perlu kita mengutuk hal peribadi seseorang...atau pun..tak perlu la sampai nak mengada-ada kan cerita yg tidak benar...sumpah ini bkn la cara berpolitik...tapi ini adalah salah satu punca akan berlaku nya perpecahan kaum...mahu saja aku mengata pemimpin2 kerajaan dan pembangkang ini golongan yg bodoh...dan pengikut-pengikut nya adalah golongan yg tidak cerdik...kerana..mereka sanggup bertekak...menabur fitnah..berbalah dan sebagai nya kerana ingin mentadbir negara...WTF !!! eh come on laa..sebagai golongan yg professional bagi aku..tak perlu rasa nya kita menggunakan taktik2 sial nie...kerana berpunca dari taktik2 sial ini lah...perpecahan kaum..berlaku...bkn itu sahaja malahan..sesama bangsa dan agama sanggup berbunuhan..huh ! macam tu nak mentadbir negara ? tepuk dada tanya selera...

p/s : seriously bagi aku...pihak kerajaan dan pembangkang tidak layak utk mentadbir negara..selagi mereka meneruskan taktik politik kotor..ini...disebabkan sistem politik sial ini lah...aku menjadi benci dengan sistem politik negara aku...oleh itu aku memilih jalan aku sendiri...di mana aku merupakan seorang ANARKI !!!

Saturday, August 27, 2011

its much better have a friends than having a Girlfriends !!!!

yaaa....mesti macam aneh-aneh kan kenapa entry aku macam tu....??
hahaha...itu pendapat aku..bagi aku sekarang...aku cukup senang dgn life aku yg dikelilingi oleh kawan-kawan...
sebab bagi aku...life aku sekarang lebih bebas...bebas di situ bererti...aku bebas utk bergaul dgn sesapa saja..tak kira lelaki ke...perempuan ke...dan...aku bebas utk buat semua aktiviti2 yg aku suka...dan macam-macam lagi la...hahaha...seriously bagi aku...memang heaven gila kot hidup bujang camni...hahaha...yang sebenar nya aku rasa hidup bujang nie seronok adalah sebab..aku tak suka diri aku terkongkong...aku tak suka pergaulan aku terbatas..dan aku tak suka bila smpi masa berlaku perpisahan...jadi tidak bertegur langsung semua...bkn itu sahaja...aku taknak ada hubungan serious...sebab aku nie mempunyai banyak bad habits yg cukup susah nak buang...antara nya...aku merupakan seorang football maniac...di mana aku sangat-sangat suka menonton bola dapat lak team feveret aku MANCHESTER UNITED...yg main...memang aku takkan ke mana2 la selagi game tak habis...bkn tu je...aku jgk cukup pantang bila ada orang ajak aku main bola padang ke...main futsal ke apa...bila orang ajak...mmg aku sanggup cancel kuar dating ke apa...hahaha...sebab jiwa aku dengan bola nie dah sebati...memang sukar utk di pisah kan..hehe...bkn itu sahaja aku jugak merupakan seorang heavy smoker's(pada masa-masa tertentu la)...hahaha..tak payah la nak suruh aku berhenti ke apa...penah dulu ex-gf aku mintak aku berhenti rokok...dgn penuh selamba aku cakap...*awak...saya nie kenal rokok dlu seblum awk...tau....hahaha...kwn-kwn aku sampai kata aku nie sengal la sebab aku ckp camtuh...haha...nak buat macam mana..ingt senang ke nak berhenti...cukup sehari aku tak hisap rokok...esk mau tau la...demam menggigil wey...hahahaha...bkn yg tu je...ada lagi..aku nye tabiat buruk...aku nie suka terperap kat rumah...tak berapa nak gemor nak keluar lepak mall ke apa...sbb bg aku..bkn masa aku lagi nak lepak2 mall suma bagai..hahaha...dan ada satu lagi tabiat buruk aku...yg aku rsa tak perlu la aku cerita kat sini sebab bagi aku...its to worst for other to know about...disebabkan bad habits aku yg susah nak dihakiskan nie la...aku rasa sekarang nie aku lebih senang utk hidup single camni...hehehe..


*yang sebenarnya ada lagi sebab yg cukup kuat...iaitu..aku fobia nak couple nie bagai...sebab aku takut..bila dah tangkap cinta kaw2...last2 kena main...serious fobia doh...hahaha

I do admire HIPSTER fashion coz I love Vintage and.. I wanna be a HIPSTER !!!

entry kali tentang HIPSTER ?????apa itu HIPSTER ??? sejenis hamster yg suka dgr lagu2 hip-hop kah ??
hahaha...okay mari sini biar abanglongbil story apa itu HIPSTER...hahaha...
HIPSTER merupakan satu culture yg kini menjadi ikutan remaja-remaja...tak kira lelaki mahupun wanita...
tapi memang culture nie sangat2 mendapat sambutan dikalangan remaja...HIPSTER..adalah golongan manusia di mana...menyukai barang-barang yg di lihat vintage atau senang cakap la...mereka gemar mengumpulkan barang2 yg rare...golongan ini juga suka menggayakan...gaya2 vintage...itu la yg membuat kan fashion HIPSTER nie...sgt mendapat sambutan di kalangan muda-mudi yg gemar dgn gaya2 vintage ini...bkn hanya sekadar fashion...golongan-golongan HIPSTER ini jugak mempunyai lagak gaya dan personaliti yg tersendiri...
remaja-remaja yg sememangnya mengikut ideologi HIPSTER nie..kebanyakkan di lihat spt pendiam..aneh..sombong..dan macam-macam lagi la..sebab golongan-golongan nie...lebih senang melakukan hal sendiri tanpa pedulikan hal org sekililing...tp bila bersama dgn kawan-kawan terdekat..mereka-mereka ini sama la spt kita...bergurau senda spt org biasa...*takda la sampai tak bercampur langsung... hhehehe...golongan2 ini jugak kebiasaan nya lebih cenderung meminati dunia muzik yg lain dr lain...kebiasaan nya golongan remaja kini gemar melayan muzik berunsur R&B...electro...dan mcm ag...tp kebiasaan bg golongan2 HIPSTER nie..mereka lebih gemar menyajikan halwa telinga mereka dgn muzik instrumental,alternative dan jugak gemar utk mendengar lagu dr zaman-zaman 50-an,60-an,70-an semua bagai...kerana bagi musik2 seperti tu sgt2 unik...okay...cukup cerita pasal HIPSTER...now pasal aku...haa...
aku adalah seorang remaja biasa yg kini sangat meminati fashion-fashion HIPSTER nie...yg sebenar nya...since aku sekolah rendah lagi aku mmg minat dgn benda-benda yg vintage nie...cuma aku tak tahu nak menggayakan jee...sampai la aku perhatikan housemate aku..member-member aku di UNIKL tu..yg juga merupakan remaja-remaja yg menggayakan gaya HIPSTER nie..aku terus mencuba utk menggayakan gaya-gaya vintage nie...pada mula nya aku memang rsa macam janggal jugak la...tp lama kelamaan...bila dah biasa...aku rsa senang dgn gaya nie..biar la apa orang nak kata...kan...pedulik pulak aku...ye ar..bnda aku beli semua benda tu..guna duit aku sendiri..haha..so ada aku kisah org nak ngata aku nie nmpk aneh ke apa...??hahaha...dari segi attitude...memang dah kena...aku nie mmg jenis bila bersendirian...dunia aku hanya la dgn lagu-lagu yg ada dalam handphone aku nie...mmg aku dah tak kisah dah dgn keadaan sekeliling aku *tu yg smpi aku pnh kena tegur ngn minah mana ntah..dgn penuh slumber dan tenang ckp aku nie sombong..plus tak reti bercampur..hahaha..*..tp kalau aku dah ddk beramai-ramai dgn member2 aku...baru la korang tahu mcm gila perangai aku nie..hahaha...mmg cmtuh perangai aku..bila aku seorang2..aku akn lyn lagu je..then jln dgn muka yg mengikut mood pd ketika itu..hahaha...then aku since dari darjah 3 dah mula meminati muzik..alternative..muzik indie...muzik yg bergenre punk rock,grunge,oi,blues,jazz,hardcore pun aku layan gak...hahaha...pelik kan ? kau blh bayangkan bdk berumur 9 tahun ketika tu tgh sibuk nyanyi dan hafal lagu2 dr KRU la..New Boyz la..Westlife la...tapi aku pd ketika itu...sibuk menghafal lagu2 Nirvana..lagu2 Ramones..hahaha..since sampai skrg aku memang suka dgr lagu-lagu yg bergenre spt aku nyatakan td...dan still sampai skrg aku masih dgr lagu-lagu nirvana tu semua..cuma sekarang aku mula mendekati lagu-lagu yg bergenre instrumental..semua nya lepas housemate aku yg seorang nie perkenalkan kt aku...so far lagu-lagu camtuh...aku blh terima sbb alunan musik nya bt aku rasa tenang gila..hahaha...aku penah jugak utk mencuba menghayati lagu-lagu electro,trenz tu suma bagai...tp apakan daya...halwa telinga aku tak mampu nk menerima musik2 sedemikian...RnB kira blh trima lagi..haha...so kini aku tidak la mahu diri aku digelar HIPSTER...tapi aku mahu orang tahu yg aku seorang penggila fashion vintage...aku tak rasa aku nie seorang HIPSTER...krn bg aku what for kita di gelar itu ini hanya kerana kita berfashion spt itu...hahaha...seriously I'm not that kind of person...but aku mengharap yg aku blh jd TRUE HIPSTER yg bkn hnya gah dgn fashion tp penuh dgn ilmu pengetahuan baik dr segi musik dan sebagai nya...baru GEMPAK wey...tak sanggup aku jadi poser...! hahaha...



Tanggal 24hb.Ogos.2011 !!!

entry kali ini mengenai tarikh di mana seluruh keluarga aku menerima berita sedih...
iaitu di mana pd tarikh berkenaan..salah seorang dari ahli keluarga aku...yg juga merupakan Mak Ngah aku...
tlh pun kembali ke-rahmatullah akibat penyakit kanser...pemergian nya sangat2 la aku rasai...sbb aku memang blh dikatakan sangat rapat dgn arwah..aku masih ingt...semasa aku kanak-kanak...almost every weekend aku akn ke rumah arwah...dan setiap kali aku datang...arwah tak pernah tak masak lauk feveret aku..aku cakap je tringin nak makan apa kat dia...tau2 kang waktu makan ada lauk yg aku minta tu...so pd tarikh berkenaan...aku menerima panggilan dr makcik aku yg mengatakan...mak ngah telah pun menghembuskan nafas nya yg terakhir di Hospital Kuala Pilah..berita tu telah membuatkan aku terkedu..dan sebak..sebab aku tak sempat melawat di hospital..aku baru shja berniat..aku balik ke melaka pd hari sabtu nanti...aku nak pergi melawat makngah aku di hospital..tp apakan daya...aku tak sempat...dan pd hari khamis...pg..arwah dikebumikan..dan aku jugak still tidak dpt hadir pd hari berkenaan..kerana aku mempunyai test dan still got classes on that day...and my parents pun cakap aku tak perlu pergi..lagi sekali aku terasa sebak gila...sbb tak dapat nak melihat arwah buat kali terakhir...apa2 pun..aku sering berkata pd diri aku sendiri..."yg hidup pasti akan pergi jua"...."yang pergi biarkan pergi...kita yg masih hidup nie..msti lah trus mengharungi hidup ini"....ini lah ayat yg selalu aku motivasikan kat diri aku...setiap kali ada nya insan2 yg rapat dgn aku..pergi menyahut seruan ilahi...Syawal tahun nie..mgkin akn jd kurang meriah spt selalu...krn seluruh ahli keluarga masih lg terasa dgn pemergian arwah...apa-apa pun....Al-Fatihah aku doa kan utk arwah...semoga roh nya aman di sana dan ditempat kan di kalangan golongan orang2 yg beriman...

Saturday, August 20, 2011

A week before hari raya !!!!

yeaahh..pejam celik pejam celik...dah tinggal lagi 10 hari je kita nk berpuasa..tak terasa kan ??
sekejap betul masa berlalu...okay...utk entry kali ini..suasana seminggu sblum hari raya menjelma !!!
yeah mesti macam-macam dah kan persiapan korang buat utk hari raya nie...gerenti punya la...
korang dah habis bershopping semua bagai ?? klu sudah untung la..haha...peh sumpah aku cakap raya aku tahun nie..aku dlm keadaan sedang kesempitan wang..haha..sampai tak mampu langsung nak bershopping utk raya...
raya tahun nie aku just mampu beli baju melayu baru je..sebab nak seragam satu family...=)..yg lain semua tak dapat nak beli..sbb tgh pokai gila-gila...*redha je la bill*...tak di nafikan sebagai manusia biasa...aku memang ada keinginan utk bershopping brg2 raya..at least dpt sehelai seluar baru ke..or sehelai baju baru ke..dh cukup-cukup syukur bagi aku..tapi nk buat macam mana...poket mmg dh kering habis...tggl duit utk bertahan lagi seminggu je before balik kpg nie..haha..seriously..aku rasa jealous gila bila aku round2 sekitar bukit bintang..Jln TAR..Chow Kit..Uptown Danau Kota dsbnya..nmpk budak2 sebaya-sebaya aku..sibuk bershopping..pehh..terkenang zaman bdk2 dlu..tiap kali nak raya je..dari kpla sampai kaki semua baru wooo...haha..tp sekarang..utk raya tahun nie..aku just pakai je apa yg ada..bdk2 rumah sewa aku dan kawan-kawan aku semua dh sibuk tanya..*bil bila nk shopping raya??*..peh terasa gila kot...tp aku dgn tenang menjawab *thn nie aku tak shopping apa2 just beli baju melayu je..nk saving sikit*...hehe..tp apa ada hal kan..hari raya..tak semesti nya nak kena baju baru,seluar baru..semua benda baru..yg penting kita tahu erti sebenar hari raya tu..hehe..jd aku pun dgn berfikiran begitu positif..menyatakan..*chillax sudah la..lain kali ada duit shopping la apa2 kau nak*...hehe..so hari raya nie..aku tlh pun decide tak bershopping apa2 =D..
sekian sahaja entry kali...pesanan terakhir..10 mlm ramadhan terakhir nie..akn ada satu mlm istimewa..so cari la ia..kerana pd malam itu..doa-doa kita insyaallah akn termakbul dgn izin Allah S.W.T =D

Wednesday, August 17, 2011

2 minggu terakhir Ramadhan !!!

waahhh sedar tak sedar..kita dah pun hampir sampai ke penghujung bulan ramadhan.. =) ..
so far macam mana puasa ? aku setakat nie alhamdullilah takda kantoi puasa lagi... =)
kantoi tak sahur tu banyak kali la =P..
so dlm masa tak berapa lama nie...bagaimana persiapan raya...?
sudah ready kah ?
sudah siap baju melayu,baju kurung atau kebaya masing2 ?
pehh for sure masing semua dh excited kan ? aku pulak takda la excited mana raya nie...
sebab ye ar..dah tua wey...duit raya dah tak dapat.. tu sedih tu =(
silap-silap anak2 buah aku pulak yg pow aku duit raya nanti...hahaha..maut,maut,maut....
tapi apa2 pun macam mana semangat pun nk raya..jgn lak kita lupa..tentang 10 mlm terakhir di bln ramadhan nie...=)...di mana akan ada nya satu malam istimewa..yg di cari olh semua umat islam =)...so dlm kita sedang teruja lagi tidak sabar menyambut kedatangan aidilfitri...jgn la kita alpa utk mencari keredhaan Ilahi =D...

*tak lama lagi aku dah boleh ganti ustaz hot fm tu la...cerita nya...hahaha...
apa-apa pun selamat menunaikan ibadah puasa...dan...buat la persiapan raya dgn sempurna =D
till next post..kita celoteh lagi !!

Saturday, August 13, 2011

Typical Malay Movies !!!!!

Entry kali nie...Typical Malay Movies..
mungkin korang pernah tgk tajuk nie dlm youtube yg mana Matlutfi 
telah bentangkan melalui vlogger..
dan kini aku membentangkan lagi tajuk yg sama dlm blog aku...
ini lah pendapat aku tentang filem-filem tempatan sekarang =D....






FILEM-FILEM SERAM MELAYU !!!
  • mesti akan ada satu rumah lama di tinggal kan..yg ada tersimpan sejarah sendiri...di mana sejarah2 itu la yg mnjdi punca tmpt itu berhantu bagai..hahaha...
  • ends of the story...semua nya mati..dan spnjg jalan cerita tu..mereka hanyalah bayangan roh mereka je...hakikat nya mereka sudah pun mati..
  • watak yg disangkakan watak baik...merupakan watak jahat dlm cerita berkenaan.
FILEM-FILEM GANGSTER DAN YG MELIBATKAN SCENE PERGADUHAN !!!
  • ketua-ketua gangster mesti la bertatu penuh satu badan...
  • badan bagi gangster-gangster sampingan dlm cerita mesti la standard badan JOHN CENA..
  • pertuturan ala-ala pertuturan orang cina...(awat ckp loghat melayu tak cukup gangster ka apa)
  • corak perlawanan mesti ala-ala Muay Thai..(come on la..kta gangster..street fight la..baru nmpk lebih gempak)
  • ketua-ketua gangster mesti merupakan tauke jual dadah,jual perempuan dan jual senjata api..peh bapak dh bosan la..hahaha
FILEM-FILEM ROMANTIS !!!!
  • hero dlm filem nie mesti la merupakan jejaka / wanita idaman setiap lelaki / wanita
  • mesti akan ada kehadiran orang ketiga dalam percintaan antara hero dan heroin...
  • hubungan tidak direstui oleh ibu bapa si gadis.ataupun si jejaka..
  • percintaan tergendala akibat faktor status hidup...golongan kaya tidak blh bersama dgn org miskin..
  • terpisah kerana si kekasih berhijrah ke kota utk mencari rezeki..lantas berkahwin dgn gadis lain yg merupakan anak kpd majikan si hero...

eh come on la...para penerbit dan pengarang filem...
ayuh kembang kan idea anda...jgn hnya..
tertumpu dlm benda yg boleh kita dapati dalam filem-filem melayu yg lain..
cuba cari idea yg lebih fresh..baru la filem tempatan akan menjadi semakin awesome..
takda la hanya berada di takuk lama...
industri filem malaysia harus menjadi industri filem hong kong dan juga hollywood..
sebagai contoh terbaik utk mengembangkan idea dalam menghasilkan filem-filem
yg lebih fresh dan tak trlalu typical dgn corak filem melayu yg kita biasa lihat..
dalam kbanyakkan filem melayu yg ada sekarang =)...
dan kebanyakkan filem-filem tempatan juga kbnykkan nya kini sudahpun
ada yg mnunjukkan idea2 yg lebih fresh..
cuma yg kurang nya adalah mereka2 ini tidak menitikberatkan
soal penamat sesuatu jln cerita itu..
dan sy akui sy meminati hasil karya MAMAT KHALID,YASMIN AHMAD,SHAMSUL YUSSOF,
AFDLIN SHAUKI,PIERRE ANDRE,FARID KAMIL & AHMAD IDHAM 
kerana mereka sentiasa tampil dgn idea-idea yg fresh utk mewarnai dunia perfileman tempatan
sampai sini saja entry kali ini..
kepada yg bca mana yg ada trasa hati..harap maaf yee...
PEACE YAW  =) !!!!

    Puasa di Hari Yang ke-13 !!!!!

    haaa...pejam celik pejam celik..tup tup..dah 13 hari kita puasa...tak terasa pun mcm dh 13 hari...
    hehehe...oleh kerana baki puasa hanya tggl tak berapa hari sangat je...so kehangatan hari raya aidilfitri tu...
    dah mulai di rasai...hehe..ibu sekarang sedang sibuk menempah langsir baru..sarung kusyen baru..balang isi kuih baru..dan juga ramuan2 utk buat kuih raya..ye la setahun sekali je nak jumpa kan..so semua nya kena buat dgn meriah la..hahaha..bagi bapa-bapa pulak..sekarang tgh menunggu bonus dari majikan..ye ar..nak shopping raya utk diri sendiri,isteri dan anak-anak lagi..tak termasuk lagi kos perjalanan utk pulang ke kampung nanti..dan jugak kos utk memberi duit raya kpd anak-anak sedara,anak-anak jiran tetangga semua bagai..so mmg time2 nk dekat2 raya nie...kaum bapa nie kira orang yg paling banyak mengeluarkan modal.. =)...anak-anak pulak..sekarang sudah memulakan sesi membeli belah sempena hari raya..nak baju melayu/baju kebaya raya la..nak t-shirt raya la,nak seluar raya la,nak kasut raya la..semua benda nak raya la..hehe..memang meriah gila..semua semangat nak sambut hari raya..haha..tapi bagi anak-anak yg sekarang nie belajar jauh dr mak dan ayah...dengar lagu raya pun dah cukup sayu dah...kena pulak dgr lagu allahyarham tan.sri P.ramlee..dendang perantau..pehh..meruntun jiwa beb...teringat doh..mak dan ayah yg jauh di mata tapi dekat di hati tu..

    to my mom and my dad : yaa seriously i miss both of you guys..peh sumpah rindu nak rasa masakan mama time berbuka puasa...and serious teringin gila kot nak rasa babah kejutkan bangun sahur...hehe..walaupun puasa tahun nie..kita tak dapat raikan bersama..tp aidilfitri nanti..kita enjoy satu family sama2 ye..and insyaallah kita akn raikan ramadhan bersama2 di lain tahun..hehehe...series lagu Dendang Perantau nie menyentuh perasaan beb..walaupun muka gua pailang habis..tp gua hati mudah tersentuh jugak tau..hehehe..=D


    INILAH DIA LAGU YG MENYENTUH LUBUK HATIKU YG DALAM INI..
    TERIMA LAH DENDANG PERANTAU..
    (BARU 13 HARI PUASA DAH SIBUK NAK RAYA..APA PUN TAK BOLEY..HAHA)

    Keracunan Makanan di Bulan Ramadhan !!!


    hmmm...hallllaaooo..! Ape khabar suma nye yiiii ??
    okay entry kali nie keracunan makanan..ya..mcm pelik kan..takkan bulan puasa pun ada ??
    hahaha...siapa kata takda...aku adalah salah seorang insan yg terkena keracunan makanan nie..
    peh sumpah seksa...dpt lak time2 bln puasa nie..lagi la azab..dgn muntah-muntah nya...
    dgn cirit-birit nya..sampai dah takda isi aku nk keluar kan time tu...sebab tak selera nak makan apa2..memang melepek je aku kat atas tilam macam bangkai hidup..haha..aku kena pd tanggal 9/8/2011 ... time nie baru masuk puasa yg ke 9...mcm hari2 selalu..aku beli juadah berbuka di bazaar ramadhan berdekatan..dh berbuka smua slmat la..then bila tiba time sahur..aku dh mula rasa2 mual...rasa2 loya semacam..then aku biar kan aja...balik dr kelas pd 10/8/2011...bermula la detik hitam..di mana keadaan menjadi series..tgh sedap tidur..tiba-tiba terjaga..! lintang pukang wei lari maksud toilet...cirit....pergghhh...dah macam coklat cair pun ada..then selesai cirit...aku sambung berehat2 di katil...menggigil2 secara tiba2 wei..sejuk..badan jd panas..setengah jam lepas tu...berderu lagi ke tandas...naahhhh hammmiikkk ! muntah segala isi yg ada...penuh satu mangkuk jamban...pergghhh..aku gagah kan lagi..aku sambung tido aku..dlm pukul 6 ptg hari yg sama..bdk2 rumah aku kejut kan aku ajak berbuka luar...time tu aku dah tak larat...nak bercakap pun suara tak keluar...hahaha..totally weak yaw...then aku trus trtidur...sedar2 dah pukul 830 malam..aku bangun berbuka puasa dgn air masak dlu...then aku mandi...suma..aku cuba nak makan apa sikit...try la sumbat kurma dgn biskut..mula2 mcm okay...tak lama lepas tu...bluueerrrrkkkk...keluar balik..so tanpa banyak cakap..dgn bantuan kawan2 g klinik..doktor kata keracunan makanan...dpt ubat suma..tp malang nya aku lupa mintak MC..adoiyai...tak pasal2 nak kena beli MC sebab pd 11/8/2011 bermula dr jam 2pg lepas makan ubat semua...aku just tersadai tak mampu buat apa2...di tilam aku...perrgghhh...memang seksa doh..muntah-muntah nie..cirit boleh tahan ag...muntah perit weyh..sumpah serik...tak psl jd kurus kering balik aku nie..hasil dr muntah-muntah dan cirit-birit yg sungguh jaya nya ini... =D

    MORAL DI SINI  : BERHATI-HATI DLM MEMILIH MAKANAN..PASTIKAN IANYA BERSIH..DAH ELOK...SBB KERACUNAN MAKANAN NIE..BOLEH JUGAK MENYEBABKAN MAUT..HEHE..DAN..KEPADA PARA PENJUAL..TOLONG LA IKHLAS DALAM MENIAGA YE..JGN LA MENIPU..TERANIAYA ORANG LAIN =) ... SELAMAT BERPUASA !! =D

    Saturday, August 6, 2011

    harapan ramadhan !!!

    hahaha...oleh kerana sekarang nie tgh bulan ramadhan...
    so entry pun berkaitan la ngn bulan ramadhan...nie.. =) ...
    okay from the first day ramadhan lagi..aku dah pasang niat...plus harapan atau erti kata lain..target tersendiri...
    hehehe...dalam bulan yg mulia nie...first sekali sah2 la aku berharap..dapat menjalankan ibadah solat tarawikh dgn jaya nya...bkn itu saja...tapi dlm bulan puasa nie jugak..aku mengharap...dapat kembali..
    membiasakan diri dgn solat 5 waktu tu..hehehe..sebelum2 nie 5 waktu tu asyik la kantoi...memang susah...nak penuh...ish3...apa la nak jadi dgn kau nie nabill wey...so dlm bulan puasa aku cuba la utk kembali membiasakan diri semula mengamalkan amalan wajib tu... =D ...
    then dalam bulan puasa ini jugak...aku berharap...dapat menurun kan lagi berat badan aku...dari 63kg...kepada..59kg semula...hehehe..yaa...aku akn cuba utk turun kan semula berat badan aku nie...hahaha...
    pedulik apa aku orang kata aku dah cukup kurus ke apa..diri aku kan..so suka hati aku...hehehe...
    harapan terakhir aku...adalah aku dapat la mencari lailatulqadar nanti...
    kerana itu adalah malam paling nikmat...kerana semua doa2 kita...insyaallah akan dimakbulkan.. =D

    Tuesday, August 2, 2011

    Be Mine - The Kooks !!!!

    I never thought we'd come this far
    But then how we come that far
    And I won't let them in
    Cause she's my lover and not my friend

    I'm so scared to lose you now
    So easy to lose you now
    Because there calling at my door
    So I'm locking up my door

    Now my thoughts are very dark
    And my dreams are always dark
    Don't let them take me away
    Cause I want me to stay

    But be mine, oh
    Won't you be mine, oh
    Be mine, oh oh

    Take it all outside
    Cause you don't need it
    Don't need to cry, oh no
    Take it all outside
    Cause you don't need me
    Don't need to cry

    I never thought we'd come this far
    But then how we come that far
    And I won't let them in
    Cause she's my lover and not my friend

    I'm so scared to lose it now
    Oh it's so easy to lose it now
    Because they're calling at my door
    So I'm locking up my door

    Oh be mine, oh
    Wont you be mine, oh
    Be mine
    Be mine

    Take it all outside
    Cause you don't need it
    Don't need to cry, oh no
    Take it all outside
    Cause you don't need me
    Don't need to cry, yeah

    So be mine, oh oh
    Be mine, oh
    Be mine!

    Monday, August 1, 2011

    A day before Puasa !!!

    haiisshh ... memang harini acara melepas kan gian makan tanpa had ke apa aku taktau la...
    hahaha...aku follow si NURUL IZZATIE , ANIS RASHID , ZULAIKHA HUSSEIN & NURUL SURIA ...
    nie pegi ke IKEA...utk menyantap IKEA meatball setelah diakui halal oleh JAKIM...
    sumpah memang seorang2 makan ikut nafsu...dengan meatball nya...dgn daim kek..dgn chicken wing nya lagi...
    perut aku macam nak meletup sudah ... sebab kena paksa makan dgn si NURUL IZZATIE nie..adoiyai...haha..
    lepas makan...tunggu lagi..acara bergambar dan berposing semua bagai la...
    nahhhh aku bagi antara2 gambar yg ada time di IKEA !!! =)
    bersama si sengal anis rashid... =)

    zulaikha hussein
    a.k.a
    noh hujan..lebih kurang siak muka kau !

    bajet bajet je kau nie bangbil wey..hahaha

    who's the one will get this heart ?
    acecece..haha

    kanak-kanak sengal !!

    itu la NURUL IZZATIE..si tembam  !

    pikir apa la tuh wey !